Православный Приход Сретения Господня

Anunt pentru pelerini

Dragi prieteni!

Лурд - информация паломникамAvem onoarea de a va anunta ca in orasul Lourdes din Franta, a fost deschisa in 2011 o parohie orthodoxa cu hramul Intampinarea Domnului.

Din ianuarie 2012 un spatiu pentru desfasurarea cultului este pus la dispozitia noastra permanent- o capela ortodoxa care se gaseste intr-una din aripile Bisericii Sfantul Ioan Botezatorul, la adresa - 2, avenue Jean Prat, Lourdes.

La jumatatea secolului al 19-lea, Bernadette, o tanara fata originara dintr-un sat, a avut o vedenie cu Fecioara Maria. Maica Domnului i-a aratat un loc unde, prin vointa lui Dumnezeu, a aparut un izvor. De atunci micul oras Lourdes a devenit centrul spiritual al pelerinajului international, bineinteles si pentru ortodocsi.

Astazi la Lourdes exista doua parohii ortodoxe- o parohie francofona(Patriarhia Romana) si parohia noastra slava(Exarhatul taditiei ruse a bisericilor in Europa Occidentala, Patriarhia Ecumenica de Constantinopol).

Principalele limbi de cult in parohia noastra sunt slavona si franceza, anumite rugaciuni si lecturi sunt facute de asemenea si in rusa, ucraineana georgiana si araba. Daca este necesar,se pot utiliza si alte limbi in timpul slujbelor.

In prezent, programul liturgic regulat are loc in fiecare sambata la ora 10 (Sfanta Liturghie) si uneori, in duminici si in sarbatori,dar si in alte zile, in acord cu grupurile de pelerini.

Cum Lourdes est centrul pelerinajului international, aici se situeaza biserici ,capele, slujbele pentru pelerini fiind savarsite pentru crestinii de diferite nationalitati. Bineinteles, in principal sunt manastirile si parohiile catolice. Totusi, in biroul Centrului de informare, veti gasi in egala masura informatii despre bisericile de traditie orientala(Ucraina Biserica greco-catolica), dar si despre cele ortodoxe. In general, pelerinii din diferite tari doresc sa-i viziteze pe confratii lor si sa participe la Sfanta Liturghie si sa se roage in limba lor materna.

Ajungand la Lourdes, puteti sa vizitati capela noastra ortodoxa si sa participati la slujbele noastre,conform programului parohiei sau puteti sa alegeti o alta zi sau o alta ora, discutand dinainte cu noi.

Suntem deschisi tuturor nationalitatilor si tuturor jurisdictiilor canonice. Daca familia dumneavoastra sau grupul dumneavostra de pelerinaj e insotit de catre un preot, ii lasam posibilitatea sa savarseasca Sfanta Liturghie. Tot ce va este necesar in acest sens va fi pus la dispozitia dumneavostra si oferit de catre parohia noastra. Totusi, membrii clerului vor trebui sa ofere dinainte o dovada a apartenentei lor la Biserica canonica (certificat, licenta, decret sau informatii) pentru a informa parohul sau episcopul locului. Cerem preotilor si cantaretilor vorbitori si slujitori in alte limbi decat franceza si slavona de a avea cu ei propriile lor carti de slujba, vesminte liturgice,caci parohia noastra nu detine toate marimile posibile.

Pelerinii nevorbitori de franceza vor putea fi ajutati de catre parohie, multumita unui interpret si unui ghid (convenit dinainte).

Contactele noastre: Parohia ortodoxa Intampinarea Domnului, Lordes, Franta
Adresa noastra postala: 9, rue Saint François, 65100, Lourdes, France
Telefoanele: +33 5 62 34 79 82
Preot Ashkov Georges: +33 6 78 21 38 75
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. et This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

December 2023
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Расписание Богослужений:


Суббота 9 декабря 2023 года - Введение во Храм Пресвятой Девы Марии. Исповедь (в 9 утра), Божественная Литургия - начало в 10-00 утра 


Воскресенье 24 декабря 2023 года - Рождество Христово (согласно новому календарю). Божественная Литургия - начало в 22-00